Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema novog nadnevka

Četvrti put odgođeno lansiranje Discoveryja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lansiranje američkog svemirskog broda Discovery na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS), koje je isprva bilo planirano za 12. veljače, odgođeno je četvrti put, a da novi nadnevak još nije utvrđen, objavili su voditelji misije.

Odluka je objavljena nakon trinaestosatne sjednice skupine zadužene za pripremu lansiranja, koja je ocijenila da još postoje nesigurnosti u pogledu rada sićušnih ventila za regulaciju tlaka vodika između triju rashladnih motora broda i vanjskog spremnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Početak kraja svemirskog programa VIDEO: Discovery lansiran na svoj posljednji let u svemir Slika nije dostupna U 4.50 sati Kraj jedne ere: Discovery kreće na posljednje putovanje

>> Discovery se vraća kući nakon 14-dnevne misije

Tijekom posljednjeg lansiranja svemirskog broda u studenom, puknuo je dio jednog od triju ventila, ali to nije ugrozilo posadu. No NASA želi biti sigurna da neće biti katastrofalnih posljedica ako se to opet dogodi.

Prvi put je lansiranje bilo odgođeno za tjedan dana, za 19. veljače, zatim za 22. veljače, a onda najranije za 27. veljače.Discovery i njegova posada sa sedmero astronauta, među kojima je jedan Japanac, trebaju tijekom 14-dnevnog boravka u svemiru dopremiti na ISS četvrti, zadnji par solarnih antena.Bit će to prvo lansiranje svemirskog broda u 2009.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene