Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za iPhoneom 5

Appleovi istražitelji pretražili su kuću, vlasnik je mislio da su policajci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretres kuće za koju se sumnjalo da se u njoj nalazi iPhone 5 obavili su Appleovi istražitelji, a njen je vlasnik mislio da je riječ o policijacima.

U javnost su procurili neki novi detalji oko Appleove potrage za izgubljenim iPhoneom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavile se nove slike i video Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone! Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

Kao što smo već spomenuli, CNet je objavio da je jedan Appleov zaposlenik izgubio 'još neobjavljeni model Appleovog telefona', a sada Reuters prenosi da policija u svojoj objavi za javnost govori o iPhoenu 5, tako da nam je sada jasno da je zaista riječ o novom modelu iPhonea.

Ova je priča, naravno, odmah zainteresirala medije koji su došli do nekih zanimljivih detalja vezanih uz potragu za izgubljenim prototipom iPhonea, čemu su kumovale i kontradiktorne informacije iz policije San Francisca.

Naime, iz policije su prvo demantirali umiješanost u potragu za novim iPhoenom, nakon čega se su se na internetu pojavile teorije kako su se Appleovi istražitelji pretvarali da su policajci kako bi pronašli izgubljeni telefon. No, ubrzo nakon toga iz policije stiže službena obavijest kako su ih ipak krajem srpnja kontaktirali iz Applea te da su im pomogli u potrazi za iPhoneom.

Policajci su dopratili Appleove istražitelje do kuće 22-godišnjeg Sergia Calderóna, za koga se sumnjalo da posjeduje telefon, a sam pretres njegove kuće, automobila i računala obavila je ekipa iz Apple.

Problem se nalazi u tome, kako je Calderón rekao za SF Weekly, da su pred njegovu kuću došle osobe s iskaznicama te da su se predstavili kao policajci, ali nitko od njih nije spominjao da je Appleov istražitelj.

Rekli su mu da traže izgubljeni telefon kojeg su putem GPS-a locirali u njegovoj kući te ga žele potražiti. On ih je pustio zato jer je mislio da su svi policajci, a u razgovoru za SF Weekly rekao je da nije znao da su to Appleovi istražitelji jer njih nikada ne bi pustio u kuću.

Jedna od osoba koja je pretražila njegov stan dala mu je broj telefona na koji se može javiti ako se 'čega sjeti', a on je taj broj dao novinarima koji su tu osobu nazvali i ispostavilo se da je riječ Anthonyju Colonu, istražitelju iz Applea.

Sada se postavlja pitanje može li se ovo tretirati kao da su se Appleovi istražitelji pretvarali da su policajci – jer je to kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora. Također, pitanje je zašto ova intervencija nije ranije zabilježena u nikakvim dosjeima te zašto policija nije imala nikakvih službenih dokumenata da je pomagala Appleovim istražiteljima.

Iz Applea još nisu komentirali ovu situaciju, dok je glasnogovornik policije rekao da on nema indicije da su se Appleovci pretvarali da su policajci te da ne želi pričati o tome. S obzirom da je ovo itekako zahvalna priča za medije, očekujemo njen daljnji nastavak, ali i reakciju iz Applea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene