Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunske otpremnine menadžerima

Želimo znati: Do kada će porezni obveznici plaćati gubitaše?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijunske otpremnine menadžerima u državnim tvrtkama i nakon što su iz tvrtke potjerani zbog kriminala problem su s kojim Vlada nikako da se pozabavi. Želimo znati do kada će direktori u državnim tvrtkama zaposleni po stranačkom ključu primati velike bonuse i otpremnine.

 Vlada je najavljivala promjene zakona i strogo uređivanje načina zapošljavanja i povlastica za direktore, no to je na čekanju. Esad Čolaković iz Udruge menadžera koja je Vladi predložila šprancu i model zapošljavanja u državnim tvrtkama, smatra kako 'zapinje zbog vidljivih i nevidljivih interesa, nasljeđa prošlosti te političkih ucjena.'

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Slika nije dostupna ČVRSTE VEZE Le Monde opširno piše o kriminalnim klanovima u Srbiji i Crnoj Gori i vezama s državom

Ministar gospodarstva Đuro Popijač sklon je hitnoj promjeni pravila igre, no reporterki Tatjani Krajač kaže da bi to prema programu gospodarskog oporavka trebalo biti negdje u rujnu. Ministar priznaje da bi i u državnim tvrtkama trebalo uvesti pravila kakva vrijede i kod privatnika. No od modela 'dobro radiš, dobro si nagrađen; loše radiš, slijede sankcije' još uvijek ništa! Državne tvrtke koje su u velikim problemima mogu izvući samo profesionalni i od politike neovisni stručnjaci.

Njih bi trebalo birati javnim natječajima, trebali bi biti neovisni od politike, a trebalo bi ih i dobro platiti. Ništa od toga ne bi bio problem kada bi postojalo jamstvo za oporavak državnih tvrtki. Želimo znati do kada će se direktorima državnih tvrtki isplaćivati bonusi i milijunske otpremnine bez obzira na to što iza njih ne stoje rezultati, a nerijetko ih obilježavaju afere.

Opširnije pogledajte večeras, 16. lipnja, u 19.15 sati u Dnevniku Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene