Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontraceptv kao losion

Znanstvenici izumili kontracepciju za muškarce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim američkih istraživača je uspio načiniti kontracepciju za muškarce u obliku losiona.Testovi su pokazali da djeluje kod čak 98% ispitanih muškaraca.

Zdravstveni institut u Los Angelesu je pomiješao muški hormon testosteron sa sintetičkim kemikalijama te, na taj način, dobio formulu nove kontracepcije za muškarce koja se nanosi vrlo jednostavno - kao losion, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Grenland (Foto: AFP) - 1 Traže odštetu Žene s Grenlanda tuže Dansku zbog kampanje prisilne kontracepcije: "Bilo je kršenja zakona i ljudskih prava" Slika nije dostupna Stižu muške anti-baby pilule?

Kontrolni testovi su pokazali da je kod većine muškaraca koji su koristili ovu kontracepciju zabilježeno smanjenje broja spermatozoida. Istraživači tvrde da je kod 98% muškaraca koji su sudjelovali u studijama, zabilježeno manje od milijun spermija po mililitru. No, ono što je posebno zanimljivo je podatak da je kod čak 78% muškaraca zabilježena potpuna odsutnost proizvodnje sperme.

>> Znate li stvarne rizike najprodavanijih kontracepcijskih pilula?

Ova kontracepcija djeluje tako da progestin povećava kontracepcijsku učinkovitost testosterona. Kada se djeluju zajedno, isključe proizvodnju spolnih hormona i na taj način kontroliraju proizvodnju sperme.

Navodno su slične formule napravljene i prije, ali su znanstvenici nastojali načiniti pilule. No, nakon nekog vremena su uspjeli proizvesti formulu u obliku losiona koji se samo treba nanijeti na tijelo.

>> Žene na pilulama biraju pogrešne partnere?

Ovaj će kontraceptiv zasigurno pomoći ženama da odgovornost planiranja obitelji podijele ravnopravno s partnerom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene