Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo istraživanje

Želite smršavjeti? Držite se mraka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mrak je nova metoda mršavljenja, kažu znanstvenici.

Prema novom istraživanju, osobe koje žive u dobro osvijetljenim gradovima imaju veće šanse da postanu pretili od onih koji žive na selu, iako pojedu jednaku količinu hrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija SVI ŽELE BITI MRŠAVI Tiranija vitkosti: Lažni lijekovi za mršavljenje preplavili Europu, sadrže šećernu vodu, teške metale, otrov za štakore... Slika nije dostupna Istraživanje na 500 ispitanika Otkrijte gdje se najviše debljate!

Znanstvenici vjeruju da svjetlo na ulicama potiče na kasnovečernji obrok, a s obzirom da hrana pojedena netom prije spavanja neće biti potpuno probavljena, pretvorit će se u salo, prenosi Daily Mail.

Osim uličnih svjetala u 'svjetlost koja deblja' ulazi i ona od, primjerice, računala i televizora. Američki istraživači otkrili su da su miševi, koji su bili izloženi slaboj noćnoj rasvjeti bili za 50 posto veće težine od onih čiji su kavezi držani u mraku.

Jedenje za vrijeme 'termina za spavanje'

Svakoj grupi miševa dana je jednaka količina hrane i jednaka fizička aktivnost. Oni koji su držani na svjetlu pojeli su više od pola svoje hrane u vremenu kad bi inače spavali ili odmarali.

>> Hrvati pola života provedu na dijeti

'Noćno svjetlo je faktor koji može doprinijeti epidemiji pretilosti na način koji ljudi ne očekuju', rekao je profesor Randy Nelson sa sveučilišta u Ohiu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene