Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za usvajanje zdravih navika srednja dob nije prekasna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klinička ispitivanja provedena na sveučilištu u Južnoj Karolini u SAD-u pokazala su da nije kasno usvojiti zdrave životne navike ni u srednjoj dobi, te da one relativno brzo dovode do smanjivanja rizika od kardiovaskularnih bolesti i prerane smrti.

Rezultati istraživanja pokazuju da su četiri zdrave navike - dnevno konzumiranje svježeg voća i povrća, tjelesna aktivnost od najmanje 2,5 sata tjedno, zadržavanje razumne tjelesne težine i nepušenje - dovoljne za smanjivanje rizika od kardiovaskularnih bolesti u relativno kratkom vremenu.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Studija pokazuje da se koristi od okretanja takvom zdravom načinu života u dobi od 45 godina pokazuju u roku od sljedeće četiri godine, a osjete se i ako se usvoji samo dio zdravih životnih navika.

Ipak, istraživanje provedeno na uzroku američke populacije između 45 i 64 godine također pokazuje da samo 8,5 posto sredovječne populacije ima usvojene sve četiri zdrave navike, a samo 8,4 posto okrene se takvom načinu života nakon 45. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene