Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stopostotna uspješnost

VIDEO: Revolucija u otkrivanju raka kože

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski znanstveni časopis za dermatologiju objavio je detalje novog oblika testiranja na rak kože, odnosno melanom.

Riječ je o dosad najbezbolnijem i najlakšem načinu testiranja. Zahvaljujući tehnologiji Dermitecha razvijena je vrpca koja se prisloni na sumnjivi madež i s njega prikuplja genetski materijal koji se potom šalje u laboratorij na analizu.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" U Hrvatskoj je svake godine 800 novooboljelih od melanoma (Foto: Dnevnik.hr) Pročitajte savjete stručnjaka Svake godine oboli 800 ljudi: Činite li sve što je potrebno kako biste se zaštitili od ove opasne bolesti?

>> Svake godine 600 novooboljelih od raka kože

>> Oprez - melanom sve prisutniji

'Melanom je oblik tumora koji se jako brzo širi po tijelu, za razliku od nekih drugih vrsti koji se ne počinju širiti dok ne dosegnu određenu veličinu', tvrdi liječnik i profesor na katedri dermatologije Sveučilišta u New Yorku, David Polsky.

Novo testiranje je u potpunosti bezbolno i ima odlične rezultate te čak 100-postotnu uspješnost prepoznavanja zaraženih stanica na probnim pacijentima iz SAD-a, Europe i Australije. Broj ljudi oboljelih od melanom diljem svijeta raste i najveći problem je što ga je jako teško dijagnosticirati, a u većini slučajeva, i tada bude prekasno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene