Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U akciji 'Želim život' prikupljeno 569 doza krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji "Želim život", u organizaciji Zaklade "Ane Rukavine" održanoj u pješačkoj zoni u središtu Vinkovaca, danas je prikupljeno 569 doza krvi za Registar potencijalnih darovatelja koštane srži i banke matičnih stanica, potvrđeno je iz Zaklade.

 Po riječima majke pokojne Ane, Marije Rukavine, do sada je u Zakladi prikupljeno oko tri milijuna kuna, a krv je do sada dalo gotovo 20.000 potencijalnih darovatelja koštane srži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MUP i Zaklada Rukavina za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma Slika nije dostupna Zamrznuta prva krv iz pupkovine

"Vjerujem kako ćemo sutra u nastavku akcije u Vukovaru doći do toga 20.000. darovatelja", kazala je i dodala kako Zaklada funkcionira zahvaljujući u prvom redu brojnim dobrovoljcima na čijem radu, kako je navela, počiva 80 posto svih aktivnosti Zaklade.

Zaklada "Ane Rukavine" osnovana je u spomen na od leukemije preminulu novinarku "Vjesnika" Anu Rukavinu. Njezin poziv hrvatskoj javnosti za pomoć u liječenju prerastao je u dobrotvornu akciju cilj koje je prikupljanje uzoraka krvi za tipizaciju i sredstava za razvoj registra dobrovoljnih darovatelja koštane srži i banke matičnih stanica.

Današnju akciju Zaklade u Vinkovcima poduprli su Gradsko društvo Crvenog križa i vinkovačka Opća bolnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene