Obavijesti Video Pretražite Navigacija

TV spot za poticanje na tjelovježbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija iskoristit će ovogodišnju sezonu nogometne Lige prvaka kao prigodu za prikazivanje TV spota kojim će promovirati poruku za poticanje veće fizičke aktivnosti ljudi, posebice 'nogometaša u naslonjačima'.

30 sekundi dugačak TV spot čiji će slogan biti 'Pokrenite se, ustanite iz svojih naslonjača' prikazivat će se u više od 40 europskih zemalja u određenim intervalima tijekom svakog od 125 televizijskih prijenosa nogometnih utakmica Lige prvaka.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Spot će doprijeti do približno 100 milijuna gledatelja, a bit će besplatan za Komisiju s obzirom da je UEFA ponudila svoje vrijeme za oglašavanje.

Kampanja je pokrenuta nakon što je nedavno istraživanje Eurobarometra pokazao da se svega 15% građana EU bavi sportskim aktivnostima.

Nadalje, istraživanje je pokazalo i da se više od trećine Europljana ne bavi nikakvom fizičkom aktivnošću ni rekreativno ni u slobodno vrijeme.

Nedovoljna fizička aktivnost uz neuravnoteženu prehranu učinila je pretilost ozbiljnim problemom javnog zdravlja.

Po Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), prekomjerna tjelesna masa uzela je maha te se u proteklih 20 godina više nego utrostručila u mnogim europskim zemljama.

Pritom se brojka prekomjerno teške djece sve više povećava, kao i udio pretilih, što izaziva ozbiljnu zabrinutost.

Ranije ove godine Europska komisija usvojila je dvije Bijele knjige - jednu o prehrani, prekomjernoj težini i debljini, a drugu o sportu.

Obje ističu potrebu za većom fizičkom aktivnošću, naglašavaju korisne učinke na zdravlje i predlažu mjere koje se trebaju poduzimati na svim razinama i u svim politikama kako bi se potaknula veća fizička aktivnost kod ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene