Razlog leži u činjenici da se visoki unos dodanog šećera dovodi u vezi s brojnim zdravstvenim stanjima poput pretilosti i visokog krvnog tlaka te se smatra rizičnim čimbenikom za razvoj bolesti srca, pišu Vitamini.hr. Preporuke se ne odnose na prirodno prisutne šećere poput onih u voću i povrću, već na dodani šećer kakav se nalazi u gaziranim napitcima, slatkišima i slasticama, ali i koji potrošači sami dodaju primjerice u kavu ili žitarice za doručak.
Najčitanije
-
bizarna priča
Puši na balkonu i nije ga briga: Bivši predsjednik Hajduka i dalje ne izlazi iz stana koji je odavno prodao!
-
Anketa Dnevnika Nove TV
Hrvati otkrili što misle o potezu Baby Lasagne: Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV
-
Burne rasprave
Kada će Sabor glasati o Vladi? "Sve bi moglo trajati do kasno u noć, a bilo je zanimljivo čuti Milorada Pupovca"