Sve veći otpor potrošača prema konzervansima natjerao je proizvođače da se okrenu prihvatljivijim alternativama poput primjerice, ekstrakta ružmarina.
Čini se i da alkoholni ekstrakt propolisa može poslužiti kao konzervans.
Časopis Food Chemistry objavio je rezultate djelotvorne inhibicije E. coli što znači mogućnost upotrebe propolisa za proizvode kao što je mljevena govedina.
Testirani propolis je podrijetlom iz Argentine, a dodatno treba provjeriti da li će količina propolisa koju treba dodati hrani kako bi se postigao potreban učinak biti prihvatljiva potrošačima s obzirom na eventualno promijenjen okus.
Najčitanije
-
Očevid u tijeku
FOTO Ovo je mjesto strašnog zločina: Muškarac ubio punicu, ranio suprugu, a onda presudio i sebi?
-
Doznaje Dnevnik Nove TV
Od idućeg tjedna nove cijene goriva: Stigle dobre vijesti za vozače
-
Šokantan slučaj
Poznato što će biti s bebom pronađenom u kanti za smeće: "Nakon procjene liječnika izgledno je..."