Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Europska razina

'Program ranog otkrivanja raka dojke odvija se kvalitetno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke odvija se kvalitetno, odaziv na nacionalnoj razini je 58 posto, a u šest županija čak 70 posto, što je na europskoj razini, zaključak je sastanka u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi na kojemu je razmatrana kvaliteta mamografskog programa.

'Suprotno od nekih navoda u medijima, analiza kontrole kvalitete mamografske snimke pokazala je izvrsne rezultate u kliničkim i općim bolnicama i domovima zdravlja', ističe se u priopćenju nakon sastanka na kojemu su sudjelovali članovi Povjerenstva za organizaciju, stručno praćenje i kontrolu kvalitete programa mamografskog screeninga, voditelji županijskim timova javnog zdravstva i predstavnici Hrvatskog zavoda za javnog zdravstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlokobna poslastica Slatkiš popularan među djecom može izazvati rak? Neke zemlje zabranile su upotrebu sporne tvari Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj"

Županijski koordinatori provedbe Nacionalnog programa izvijestili su Povjerenstvo da sve bolničke zdravstvene ustanove i domovi zdravlja raspolažu s dovoljno kapaciteta za daljnje kvalitetno provođenje i realizaciju predviđenog plana provedbe Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, istaknuto je u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene