Znanstvenici s Queensland Institute of Medical Research dodaju kako je kod osoba koje su već imale rak kože utvrđena najveća korist u izbjegavanju hrane s visokom razinom masti i šećera te pretjerano prerađene hrane.
Pišući u znanstvenom časopisu American Journal of Clinical Nutrition istraživači napominju da je najveće smanjenje rizika za rak kože zabilježeno kod ljudi čija se prehrana u najvećoj mjeri sastoji od voća i povrća.
U istraživanju je sudjelovalo 1360 ispitanika.
Ovo je prva studija koja je pokazala da prehrana može smanjiti rizik za rak kože slično kao i izbjegavanje pretjerane izloženosti sunčevom zračenju oko podneva.
Najčitanije
-
KB Sveti duh
Ovo je beba pronađena u smeću: "Zovemo ga Ivan, a evo kako je dobio ime"
-
Iz minute u minutu
VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"
-
Pripremite se
Banka poslala važnu obavijest koja se neće svidjeti umirovljenicima