Obavijesti Video Pretražite Navigacija
testira se na dvije žene

Otkrili konačan lijek za sljepoću? Matične stanice će ubrizgati ženama u oči

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki liječnici će pokušati novim revolucionarnim zahvatom vratiti vid pacijentima. Sve je spremno za prva testiranja.

Pronađene su i dvije žene, kojima će se tom novom tehnikom liječenja sljepoće, ubrizgati milijuni embrionalnih matičnih stanica direktno u oči, kako bi se pokušala izliječiti makularna degeneracija i nasljedne bolesti oka, koje su najčešći uzrok sljepoće kod starijih osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto Ilustracija Odluka HZZO-a Odlične vijesti za sve šećeraše: Nakon inicijative udruge, ukinuta doplata za važan lijek

Prva testiranja obavit će se u SAD-u, a ukoliko uspiju potvrditi odlične rezultate koje su dobili na životinjama, to bi mogao biti početak kraja sljepoće u čovjeka uopće, prenosi Daily Mail.

Dr. Robert Lanza objasnio je kako se radi o koktelu vitamina i kemikalija, koje transformiraju matične stanice u zdravu verziju oštećenih stanica u oku. 'Nadamo se kako ovaj će tretman pomoći u većini očnih bolesti', rekao je Lanza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene