Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od pasivnog pušenja godišnje umre 100.000 Kineza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 100.000 Kineza godišnje umre od od bolesti izravno povezanih s pasivnim pušenjem, a više od pola milijarde stanovnika te zemlje svakodnevno je izloženo dimu cigareta.

Kinesko ministarstvo zdravstva objavilo je podatak prema kojemu u Kini godišnje od bolesti povezanih s pušenjem (izravno i pasivno pušenje) umre gotovo pola milijuna ljudi. Kina je najveći svjetski proizvođač duhana i duhanskih proizvoda, a u zemlji živi više od 350 milijuna pušača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odustao ponuditelj Odbijena žalba Kineza, HAC ide u novi natječaj za 17,5 km autoceste na koridoru Vc Derbi u Opuzenu (Foto: LIKEmetkovic.hr) - 1 provokacija transparentom Utakmicu između trećeligaša u Opuzenu pratili i Kinezi, bilo posla i za policiju

Riječ je o prvom izvješću ovog tipa što ga je objavila kineska vlada. U njemu također stoji kako je samo 35 posto ispitanika bilo svjesno opasnih posljedica pasivnog pušenja.

Većina ispitanih nije ni znala da postoji opasnost od pasivnog pušenja za njihovo zdravlje, uvjerena da opasnosti nema ukoliko je primjerice, prozor u zatvorenoj prostoriji u kojoj se nalaze s pušačem, otvoren.

"Nadamo se da će rezultati našeg istraživanja potaknuti vlasti da se angažiraju na donošenju zakona ili regulative koji će omogućiti sprečavanje pasivnog pušenja u zatvorenim prostorima", rekao je zamjenik direktora Državnog centra za prevenciju i kontrolu bolesti Yang Gonghuan.

Vlada je za sada zabranila pušenje u vozilima javnog prijevoza, no ono je i dalje dopušteno u mnogim javnim zatvorenim prostorima, poput restorana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene