Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjeti američkih pedijatara

Najnovija upozorenja za sigurnost beba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spavanje beba na leđima na tvrdom madracu u istoj sobi s roditeljima jedna je od novih preporuka za sigurnost novorođenčadi i djece do prve godine života koje je ovog tjedna objavilo udruženje američkih pedijatara.

Nakon što je 90-ih godina preporuka bila da bebe leže na trbuhu kako bi se izbjegla opasnost sindroma iznenadne dojenačke smrti, sada se preporuča stalno spavanje na leđima i napominje da spavanje na boku nije sigurno. Američki pedijatri dozvoljavaju da se u budnom stanju neko vrijeme leži na trbuhu ali samo uz nadzor.

Cilje je preporuka povećati sigurnost spavanja u prvoj godini života kako bi se smanjio rizik od SIDS-a, iznenadnog gušenja ili mogućnosti da se mala djeca zapletu ili zaglave u dječjem krevetiću. Stoga se preporuča da se u krevetiću ne nalaze meki predmeti ili posteljina koja nije zategnuta poput prekrivača, jastučića ili štitnika na ogradi krevetića kako se dijete ne bi udarilo. Preporuka je također da djeca ne spavaju redovito u sjedalicama, poput onih u automobilima ili u kolicima za šetnju. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene