Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inovacija iz Italije

Mobiteli u borbi protiv alergija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski znanstvenici pronašli su jedinstveno rješenje za pomoć ljudima koji imaju problema sa alergijama – aplikaciju za mobitele koja 'čita' oznake na hrani i informira korisnika o osjetljivosti na taj proizvod.

Ta aplikacija omogućuje pacijentima da se preko mobitela ulogiraju u bazu podataka iz koje bi mogli izvući sve relevantne informacije o proizvodu, od sastojaka do podataka o prisutnosti alergena i sl. 'Sustav je spreman i već smo u bazu unijeli preko 15 000 podataka, odnosno oko 10 posto prehrambenih proizvoda na talijanskom tržištu', izjavio je Adriano Mari iz Centra za Molekularnu Alergologiju u Rimu.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Slika nije dostupna 1946. izglasano osnivanje republike Italija vojnom paradom slavi 76 godina republike: ''Gorka lekcija sukoba 20. stoljeća je zaboravljena''

'Sada nam predstoji surađivati sa proizvođačima hrane kako bi i oni koristili ovaj intelignetni način označavanja i stvaranja liste proizvoda'. S obzirom na otvorenost sustava troškovi bi bili maleni i kompanije bi od toga profitirale', zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene