Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak se ne preporučuje

Masna hrana slabi alergijske reakcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zasićene masti iz hrane mogu oslabiti reakciju organizma na alergene, tvrde škotski znanstvenici s Edinburgh University.

Istraživači u stručnom časopisu Clinical and Experimental Allergy napominju kako pretjerana konzumacija masne hrane može negativno utjecati na cijeli imunološki sustav organizma, piše PLIVAzdravlje. Testiranja provedena na miševima su pokazala kako masna hrana dovodi do smanjenja broja stanica eozinofila odgovornih za alergijske reakcije u plućima.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Znanstvenici sada planiraju daljnja istraživanja utjecaja masti na alergijske reakcije, no upozoravaju kako se ovakva prehrana ne može preporučiti zbog dobro poznate povezanosti s pretilošću, bolestima srca i dijabetesom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene