Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvesti kao zakonsku obavezu

'I muškarce bi trebalo cijepiti protiv HPV-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada američkog grada Atlante želi uvesti obavezno cijepljenje protiv HPV-a za dečke, a ne samo za djevojke, kako bi se spriječio rast opasne spolno prenosive bolesti.

HPV cjepivo preporuča se mladim djevojkama kako bi ih zaštitio od raka grlića maternice i genitalnih bradavica. Statistike u SAD-u pokazuju da samo jedna od tri djevojke primi predviđena tri cjepiva. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Eksplozija bijesa i nevjerice Gradska vlast šokirala savjetima za žene i trudnice: Kako zadovoljiti supruga i ne biti frustrirana Protuprosvjed na Trgu Prosvjedi i ljudska prava VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci pali na koljena, žene uzvratile udarac: ''Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!''

Stručnjaci kažu da bi cjepivo zaštitilo muškarce od raka i genitalnih bradavica, a ono najbitnije spriječilo bi širenje humanog papiloma virusa ženama. Kao što je poznato, muškarci su prenositelji HPV-a, i dok kod žena može izazvati rak, muškarcima uglavnom ne bude ništa, prenosi Time Magazine.
 

Prijedlog se našao na dnevnom redu vladajućih u Atlanti. Pitaju se, ako je samo 49% žena primilo cjepivo, kako će tek muškarce navesti na obavezu cijepljenja?
 

Istraživanja su pokazala sve veći rast raka debelog crijeva kod muškaraca, kao i činjenicu da cjepivo može spriječiti bolest.
Kako Dr. Ranit Mishori navodi, ta činjenica neće pomoći nagovaranju adolescenata da prime cjepivo. U nastavku objašnjava 'Neki roditelji mogu reći:zašto cijepite mog sina protiv raka debelog crijeva? Pa on nije homoseksualac'. Predviđa takve odgovore na prijedlog vladajućim da uvedu cjepivo kao obavezno i za muškarce.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene