Istraživanje koje je trajalo 12 tjedana na kraju je pokazalo da su bioaktivne komponente grožđa (polifenoli) učinili svoje: pobošljalo se pamćenje, verbalne sposobnosti te prostorno snalaženje, u pojedinaca kod kojih su te funkcije bile u određenoj mjeri narušene (ali ne u smislu uznapredovale demencije), pišu Vitamini.hr. Očito je da antioksidativni polifenoli (katehini, epikatehini, antocijanini), osim dokazanog antikancerogenog i kardioprotektivnog, imaju i moćno neuroprotektivno djelovanje.
Najčitanije
-
Gordan Grlić Radman
Šef diplomacije osudio knjigu o srebreničkom genocidu: "Neprihvatljivo! Morat ćete Hrvatskoj objasniti taj narativ"
-
Niska procijepljenost
Jug Hrvatske priprema se za epidemiju: Testirat će sve koji pokažu simptome zaraze
-
i sam se bavio politikom
Ubijen europarlamentarkin suprug? Oko vrata je imao plastičnu traku