Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovija studija

Facebook otkriva potencijalne alkoholičare?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Facebook profila može se doznati štošta, a američki znanstvenici tvrde kako se mogu otkriti i potencijalni alkoholičari.

Studenti koji na svoj profil stavljaju fotografije pijanki ili objave o istima imaju veće šanse postati 'klinički slučajevi' od onih studenata koji takve stvari ne stavljaju na svoj profil, pokazala je studija koju je sponzorirao Nacionalni institut za borbu protiv alkoholizma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Genetske mutacije povećavaju rizik od alkoholizma Slika nije dostupna Breitenfeld: Povećati porez na alkohol i pivo

Istraživači su za potrebe studije pregledači Facebook profile više od 300 studenata Sveučilišta u Wisconsinu i Sveučilišta u Washingtonu. Potom su kontaktirali te studente i zatražili da ispune anketu koju su napravili liječnici kako bi izmjerili 'nivo problema s alkoholom', piše CBS News.

Profile su podijelili u tri kategorije - one koji ne naginju alkoholu, one koji naginju no ne spominju na profilu da su se napili i one koji naginju i redovno to objavljuju koristeći čak određene fraze, poput primjerice, 'rasturiti se' i slično.

Nakon provedene ankete samo su se potvrdile sumnje znanstvenika - oni u posljednjoj grupi spadaju u vrlo rizičnu skupinu. 

Znanstvenici smatraju da bi roditelji, škole i sveučilišta uz pomoć profila na Facebooku mogli u ranoj fazi otkriti koji učenici imaju problema s alkoholom, pa samim time i pomoći im dok nije prekasno. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene