Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djeca s astmom dobivaju svoj vrtić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolnice Rebro i Srebrnjak otvaraju dječje vrtiće za teško oboljelu djecu, a na Srebrnjaku će se pored dječje bolnice graditi i vrtić za 150 najtežih slučajeva astme, alergija i autizma. To će, kažu, biti jedinstven vrtić u ovom dijelu Europe.

Investiciju od 100 milijuna kuna financirat će Grad, a početak radova na centru od 12.000 kvadrata planira se sredinom iduće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE HDZ proziva, Tomašević otkrio koliku plaću ima prvi čovjek ZG holdinga nakon Bandićeve šefice Srebrnjak, gradilište - Ilustracija - 1 troškovi rapidno rasli Protupožarne stube vrijedne pola milijuna kuna: Zašto su stali radovi na Srebrnjaku?

 Ravnatelj dječje bolnice Srebrnjak, dr. Boro Nogalo, najavio je gradnju centra na šest etaža koji će osim vrtića i apartmana za roditelje imati i salu za kardiokirurgiju, otorinolaringologiju i modernu kardiologiju. Lokacijska dozvola za vrtić dobivena te da će takav vrtić biti jedinstven u ovom dijelu Europe.

"Moderan vrtić s najsuvremenijim defibrilatorima, inhalatorima i bazenom omogućit će oboljeloj djeci normalan boravak u vrtiću. Naime, djeca koja boluju od autizma, teških alergija i astme većinom su kod kuće, a roditelji na bolovanju. No, u ovom vrtiću potpuno prilagođeni uvjeti, liječnici, medicinsko osoblje i rehabilitatori pružit će djeci svu potrebnu njegu, a roditeljima garanciju da se o njihovu zdravlju brinu vrhunski stručnjaci", rekao je dr. Boro Nogalo. 

Uz dvije etaže vrtića te dva nivoa podzemnih garaža centar će imati apartmane i stacionar za roditelje i djecu. Roditelji će s djecom moći boraviti u suvremeno opremljenim apartmanima, a nova će zgrada u sklopu bolnice imati i operacijske sale za modernu kardiologiju, kardiokirurgiju i otorinolaringologiju. 

"Time će Srebrnjak, osim što će biti vodeća bolnica za bolesti dišnih sustava, postati i mjesto za liječenje djece sa srčanim problemima", tvrdi Nogalo.

Bolnica Srebrnjak već je prema kriterijima UNICEF-a prijatelj djece jer im na poseban način olakšava boravak u bolnici, a za njihove roditelje organizira edukacijske programe.

"Uskoro ćemo za mame organizirati boravak, tako da će one moći u bolnici boraviti s djecom i igrati se s njima", najavljuje Nogalo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene