Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bake zaslužnije za povećanje potomstva u obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U obiteljima u kojima bake požive nakon razdoblja menopauze, a ne u obiteljima u kojima su djedovi dugovječni, povećava se mogućnost brojnijeg potomstva te obitelji u budućnosti.

Da se djedovi ne bi osjetili povrijeđenima, britanski su znanstvenici istaknuli kako i bake i djedovi imaju iznimno važnu sociološku ulogu u životu svoje djece, no većina žena koja ima vlastitu djecu, nakon menopauze osjeća se uspješnom i korisnom na drugom životnom polju zbog brige za vlastitu djecu, a posebno za njihove potomke, ustanovili su znanstvenici iz Sheffielda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije kazneno djelo VIDEO Bestidni lopovi pokrali starice, policija ih pustila jer su uzeli manje od 2000 kuna Slika nije dostupna Manje krava i mlijeka Mljekari u kolapsu: Ovo je robija, ništa drugo

U studiji što su je proveli britanski znanstvenici stoji kako se obitelji u kojima je baka dugovječna ili je nadživjela svojeg supruga, u prosjeku svakih 10 godina nakon razdoblja njezine menopauze, povećavaju za još dvoje unučadi.

Takva veza, naprotiv, nije ustanovljena u slučaju djedova, jer su oni, smatraju znanstvenici, svoju "misiju" završili nakon rođenja vlastite djece.

Bake su najčešće one koje priskaču u pomoć u svakom domaćinstvu.

Brigom za unuke pomažu vlastitoj djeci, zbog čega se oni često odlučuju za više vlastitih potomaka, znajući da će "baka-servis" uskočiti kad bude potrebno.

Rezultati njihova istraživanja pokazali su da dugovječni muškarci koji imaju sinove ili kćerke nisu "doprinijeli" povećanju obitelji, odnosnom većem broju unuka, premda stručnjaci priznaju da se u današnje moderno vrijeme ta slika postupno, ali sigurno mijenja, s obzirom da i oni postaju aktivniji kada je riječ o pomoći u domaćinstvu i brizi za unučad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene