Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolumna Hrvoja Šalkovića

Žene vole pristojne frajere. Ne papke, već barabe sa stilom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene maštaju o braku s kakvim dosadnim ali pouzdanim bankarom, s time da se barem jednom, prije toga, zacopaju u kakvoj lutajućeg jebivjetra, prodornog pogleda ispod oka, s tetoviranim natpisom – baraba – na čelu.

Nemam blagog pojma koje je to univerzalan tip frajera zbog kojeg žene redovno gube glavu. Nekada sam gajio teoriju po kojoj žene maštaju o braku s kakvim dosadnim ali pouzdanim bankarom, s time da se barem jednom, prije toga, zacopaju u kakvoj lutajućeg jebivjetra, prodornog pogleda ispod oka, s tetoviranim natpisom – baraba – na čelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nema te crne vijesti koja će mi svijetlu vjeru do kraja izbiti iz pluća Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nisam hejter, kontraš, nisam revolucionar, samo imam zdravu pamet

Godinama sam gajio tu teoriju, pravio se pametnijom nego što jesam, sve dok nisam malo sazrio, pa priznao da o zadanoj tematici nemam blagog pojma. U kakve se frajere žene zaljubljuju ostaje misterij za sva vremena. Ili kako su to rekli u onom srcedrapajućem filmu o sudaru plovila i glečera – žensko srce krije ocean tajni.

Žene se zaljubljuju u niske i visoke, u dobrice i bahate buzdovane, u galamdžije i u one samozatajne, i hvala bogu da je tako, ponuda je široka, ima za svakoga ponešto. Ali primijetio sam jednu bitnu poveznicu u čitavoj priči, tu nema majci da stvar omane – žene vole kada je frajer pristojan.

Muško žensko prijateljstvo postoji u teoriji, kao i Dinamovo proljeće u Europi

Prije nekog vremena sam, nakon održanog poslovnog sastanka, ustao sa stolca, dohvatio kaput i ponudio mladoj dami ispruženi rukav. Kako sam joj nečujno prišao s leđa, sirotica se toliko prepala da je sjela nazad na stolac. Rekla mi je da joj još nikada nitko nije dodao kaput i pomogao u odijevanju, pa je pomislila da je hoću udariti po šiji.

Nisam znao da li da se smijem ili da plačem. S jedne strane, žao mi je ženskog roda. S druge pak strane, ispadam heroj sa tri ili četiri jednostavne geste koje me naučio moj stari. Otvori vrata, dodaj kaput, zapali cigaretu, primakni stolac. Jednostavno da jednostavnije ne može biti.

Sve ostalo je nadogradnja koju kasnije i sam pohvataš u životu. Ako na ulici vidiš klipana kako maltretira damu, opali klipanu šljagetinu. Ako u haustoru vidiš gospođu s deset kila placovine, uzmi vražje cekere i odnesi ih na treći kat.

Zašto se takve stvari rade? Nemam pojma, to je tako, to su one stvari koje jednostavno radiš bez da uopće razmisliš o njima.

Da se razumijemo, imao sam i ja svojih eskapada u kojima sam znao ispasti malo manji gospodin, ali u tih nekoliko situacija u životu druga strana mi je morala isisati mozak na slamku. Nije opravdanje, ali je objašnjenje. 

Žene vole pristojne frajere. Ne papke, to nikako, vole one barabe koje im rade lupinge u glavi, koje ih ponekad otjeraju u ludilo, koji dominiraju, ali koji u svemu tome imaju stila i koju su pristojni.

To je moja nova teorija, jer se, po običaju, pravim pametniji nego što jesam. I sada samo još moram naučiti kako se rade lupinzi u ženskim glavama, kako ih se povremeno otjera u ludilo, kako se dominira. Moram sve to naučiti, ali nije frka, mlad sam, ima još vremena.

Žene maštaju o braku s kakvim dosadnim ali pouzdanim bankarom, s time da se barem jednom, prije toga, zacopaju u kakvoj lutajućeg jebivjetra, prodornog pogleda ispod oka, s tetoviranim natpisom – baraba – na čelu.

Mlad sam, ima vremena, još uvijek stignem upisati Ekonomiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene