Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorjelo devet dana

Slučaj koji je zapanjio javnost: Iz suludog razloga zapalila šumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar je izbio prošle godine u srpnju, a nanio je štetu u iznosu od 8 milijuna dolara, što je u kunama oko 45 milijuna.

Američko ministarstvo pravosuđa otkrilo je detalje slučaja piromanije koji je zapanjio američku javnost, piše Daily Mirror. Prošlogodišnji požar, koji je gorio devet dana na području rezervata Warm Springs u Oregonu, namjerno je zapalila 23-godišnja djevojka iz suludoga razloga.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Sadie Renee Johnson sve je priznala na sudu sredinom svibnja ove godine. Vozeći se u automobilu, kroz prozor je bacila zapaljenu petardu. 'Mislila sam da će gorijeti samo dva dana', rekla je.

Tijekom ispitivanja, policiji je priznala da je požar zapalila jer je njezinim prijateljima vatrogascima - bilo dosadno. Drugog dana požara, kada je zahvatio veće površine rezervata Warm Springs, Johnnson je na Facebooku objavila status: 'Sviđa li vam se moj požar?'

Vodice: Namjerno zapalio kuću u kojoj su mu bili djed, baka i brat

Požar, koji je podmetnula 20. srpnja prošle godine, gorio je devet dana. Iako nitko nije stradao, stotine ljudi bilo je evakuirano, a učinjena šteta procijenjuje se na oko 45 milijuna kuna.

Maksimalna kazna za podmetanje požara u Oregonu je 5 godina zatvora, milijun i pol kuna novčane kazne i tri godine uvjetno. Presuda se očekuje 3. rujna. 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene