Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko Twittera

Zemljani 'odgovorili' izvanzemaljcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gledatelji emisije 'Chasing UFO', bili su pozvani da pošalju tweet u kojemu će odgovoriti na signal koji su znanstvenici prije 35 godina primili iz svemira.

Godine 1977. objavljen je film Stevea Spielberga 'Bliski susreti treće vrste', u kojemu je tematiziran prvi susret sa izvanzemaljcima. Spielberg vjerojatno nije ni znao da su znanstvenici samo nekoliko mjeseci ranije detektirali signal u trajanju od 72 sekunde iz smjera sazvijezđa Strijelac, za koji vjeruju da je odaslan upravo od strane izvanzemaljaca. Signal je postao poznatiji kao 'Wow' signal.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "ako se već želi natjecati" Milanović u svom stilu odgovorio Vučiću koji mu je poručio da će mu poslati glavicu kupusa Sudnica Bijeli štrajk Suci odgovorili Malenici: ''Iznosite neistine i manipulirate podacima, a sami ste pogazili svoju riječ''

Tim istraživača, koji su ujedno i voditelji emisije, skupit će sve tweeteve koji su tviteraši poslali izvanzemaljcima, pretvoriti ih u digitalni kod te odaslati u svemir, 15. kolovoza, na 35. godišnjicu zaprimanja 'Wow' signala.

>> Provjerite kako bi izvanzemaljci mogli okarakterizirati ljudsku vrstu

'Vi ste svladali međugalaktička putovanja i komunikaciju. Mi smo stvorili Snooki i slične. Pobjeda je vaša.', 'Zadnji put kada ste bili ovdje zaboravili ste pokupiti Nikki Minaj i Lady Gagu. Sada su spremne da ih uzmete' , ' Ostavite krave na miru. Vratite se otimanju ludih farmera', ' Beam me up Scotty', 'Dragi vanzemaljci, ovo su moje koordinate. Molim vas, otmite me', 'Jeste li našli lijek za mušku čelavost', samo su neki od  tweeteva koji će se  poslali u svemir.

Odgovori svemircima pristigli su na svim jezicima i iz svih krajeva zemaljske kugle. Sada nam preostaje čekati odgovor s druge strane. Ako ta druga strana uopće postoji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene