Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije otkriće

Želite smršavjeti, prestati pušiti i piti alkohol?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije znanastveno istraživanje donosi nevjerojatnu vijest. Smršavjeti možete igrajući legendarni Tetris.

Pravi klasik među igricama - Tetris, koji je nastao daleke 1984. godine, može vam pomoći ne samo pri skidanju suvišnih kilograma, već i tijekom procesa odvikavanja od pušenja i konzumacije alkoholnih pića.

Znanstvenici tvrde kako je dovoljno svega tri minute dnevno provesti u igranju Tetrisa kako bi mozak na neko vrijeme 'zaboravio' na grickalice, cigarete ili alkohol.

A u praksi to izgleda tako da tijekom slaganja tetris oblika mozak gubi vezu s vizualizacijom hrane i poroka kojih se osoba želi riješiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija od 3. travnja Novi val poskupljenja cigareta: Pogledajte nove cijene Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro

Tetris je novi lijek za PTSP

Sve je ovo potvrđeno tijekom rađenja eksperimenata na ispitanicima, u sklopu istraživanja provedenog na Sveučilištu Plymouth.

Pola ispitanika dobilo je igricu i odmah je počelo igrati, dok ih je pola čekalo dulje vrijeme da se igrica učita. Ovi prvi, koji su je odmah počeli igrati, osjetili su 24 posto manju želju za porocima, za razliku od ovih drugih ispitanika.

'Žudnja za nečim obično traje nekoliko minuta. Ukoliko u tih nekoliko minuta mozak zaposlimo s Tetrisom, žudnja se umanjuje. No, ukoliko mozak misli samo o objektu žudnje, ona se, naravno, povećava i sve je teže odoljeti tome što mozak vizualizira', tvrdi profesor Andrade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene