Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Staro, starije...

Saznajte kako ćete izgledati za 10 godina ako pijete alkohol?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postaruje li nas alkohol, pitanje je koje je postavila škotska Vlada. Odgovor koji su dobili nije bio nimalo ohrabrujuć.

Javna kampanja naziva 'Zdravija Škotska' objavila je alat za fotografije koji simulira efekt starenja uzorkovanog alkoholom, piše NY Daily News.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Takozvano 'ogledalo pića' dostupno je kao web ili smart phone aplikacija koja korisniku omogućuje da stavi svoju fotografiju i upiše koliko alkohola konzumira tjedno. Aplikacija tada izračuna kako će vaše lice izgledati za deset godina, ukoliko nastavite s tolikim unosom alkohola u organizam.

>> Šokantna kampanja protiv pijanih vozača u Rusiji: 'Nemojte j***** piti i voziti'

Kod onih koji piju puno, na licu se pojavljuju duboke bore, crveni obrazi i dobivaju na težini. Oni koji ne piju, na svom licu vide tek neznatne promjene.

Ovom kampanjom, Vlada potiče stanovnike Škotske da manje piju, odnosno da se u potpunosti klone alkohola. S obzirom na navike koje imaju njihovi građani, Vlada bi bila presretna da se Škoti klone alkohola barem dva dana u tjednu.

Kako ćete izgledati za deset godina ovisno o količini alkohola koju konzumirate, možete i vi provjeriti ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene