Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez zabušavanja

Preskakanje pranja zubi zaista može biti OPASNO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
No, nije dovoljno samo prati zube dva puta dnevno, već ih treba prati ispravno, upozoravaju stomatolozi.

Zube treba prati najmanje dva puta dnevno. To vam vjerojatno ponavljaju od malih nogu. No, zašto ih treba prati baš ujutro i navečer i što će se dogoditi ako ne budete poštivali ovo 'zlatno pravilo'? Evo, što kažu stomatolozi.

Ako preskačete pranje zubi, pogotovo navečer, na dobrom ste putu da dobijete karijes i bolesti desni, piše Huffington Post.

'Ako tijekom dana jezikom prođete po zubima, osjetit ćete nešto sluzavo. To je plak', pojašnjava Deepinder "Ruchi" Sahota, stomatologinja iz Kalifornije.

Zubi se, kaže, trebaju četkati upravo da bakterije ne bi ostale na mjestu. Što duže ostaju na mjestu, to se na zubima lakše stvara žuti sloj, odnosno kamenac, koji može dovesti do upaljenih desni koje s vremenom počnu krvariti. Ako predugo ne perete zube, ili to često zaboravljate, riskirate da ih nepovratno izgubite, poručuje stomatologinja.

Informirajte se ako koristite ovu pastu za zube

No, nije dovoljno samo prati zube, već ih treba prati ispravno, upozorava Sahota. To znači dva puta dnevno, bez zabušavanja, sa flouridnom pastom za zube i mekanom četkicom.

Svako pranje treba trajati najmanje dvije minute, a iščetkati treba sve zube, ne samo one koji se vide kad se smijete, ističe stomatologinja. Bar jednom dnevno zube bi trebalo očistiti i zubnim koncem, i naravno, redovito ih treba kontrolirati kod zubara.

Također, žvakaće gume i vodica za ispiranje usta nije zamjena za četkanje pastom za zube.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znak ozbiljne bolesti Imate loš zadah? On može biti znak velikog zdravstvenog problema! Slika nije dostupna 5 štetnih sastojaka 5 sastojaka koje bolje da nema vaša pasta za zube

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene