Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjep na 25 metara dubine

Zaronio u procjep između tektonskih ploča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski ronilac Alex Mustard zaronio je u podvodni kanjon koji se nalazi na dubini od 25 metara u procjepu između sjevernoameričke i euroazijske ploče u blizini Islanda.

Procjep koji se godišnje povećava za 2,5 centimetara bogat je krivinama i dolinama te vulkanima i gejzirima koji su nastajali milijunima godina pomicanjem ploča.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu Mnogi strahuju za budućnost VIDEO Satelitske snimke pokazuju kako se lava proširila po Islandu: "Mislim da je ovo kraj. Izgubili smo bitku" Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše"

'Ovo je jedinstven podvodni svijet Islanda. Baš kao i kopneni dio, vulkanskog je porijekla. Za ronioca je ovo spektakularno mjesto - moći roniti kroz kristalno bistru vodu, između strmih stijena i istraživati... Neprocjenjivo. Ronio sam diljem svijeta i ovo je definitivno najbistrija voda koju sam ikad vidio', kazao je 36-godišnji Mustard.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene