Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađa ikada

Zamrznuli dvogodišnjakinju: U takvom stanju će ostati do pronalaska lijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je počelo kada je djevojčici dijagnosticiran tumor na mozgu nakon što se jedan dan nije probudila.

Dvogodišnja djevojčica postala je najmlađa kriogeno zamrznuta osoba u nadi da će jednog dana biti oživljena.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Matheryn Noavaratpong je ranije ove godine skinuta s aparata za održavanje života na kojima je završila zbog tumora na mozgu. Bolest joj je dijagnosticirana kada su je roditelji, oboje liječnici, prošle godine hitno odveli u bolniciu u Bangkoku nakon što se nije probudila.

Liječnici su otkrili 11 centimetara dug tumor te operacijom uklonili jednu polovicu. Nakon operacije, roditeljima je rečeno da su šanse da se djevojčica probudi iz kome vrlo male.

No, njezin otac Sahatorn Noavaratpong ubrzo je obaviješten da je djevojčica došla k svijesti, piše News.com.au.

'Odlučili smo se boriti protiv raka', rekao je otac. Idućih nekoliko mjeseci djevojčica je prošla kroz niz operacija tijekom kojih je izgubila 80 posto lijeve strane mozgda. Unatoč teškoj borbi, rak se proširio na cijeli mozak.

Nude zaposlenicama da zamrznu jajašca kako bi mogle razvijati svoj talent

Tada su, kaže, otac, shvatili da je kraj. Članovi obitelji držali su djevojčicu u naručju prije nego su je isključili s aparata.

Prije donošenja takve odluke, obitelj je kontaktirala Alcor Life Extension Foundation (Alcor organizaciju za produženje života). Riječ je o jednoj od najvećih organizacija koja pruža uslugu kriogenog zamrzavanja.

Direktor Aaron Drake rekao je da organizacija prihvaća Matheryn kao pacijenticu.

Nadali su se da će dvogodišnjakinja biti preseljena u njihovu bolnicu. Nažalost, stanje joj se pogoršavalo i dva dana prije predviđenog leta za SAD stavljena je na respirator, što je eliminiralo mogućnost putovanja zrakoplovom.

FOTO Ovo stvorenje ima nevjerojatnu sposobnost!

Zbog toga je tim bio prisiljen obaviti proceduru u Tajlandu prije slanja tijela u Ameriku. Djevojčicin mozak je izvađen i pohranjem spremnik od nehrđajučeg čelika ispunjenog tekućim dušikom. Njezino tijelo je zamrznuto i u takvom stanju će biti do pronalaska lijeka i načina za njezin potpuni opravak.

'Bilo je potrebno ogromno logističko planiranje, ali mi smo jako zadovoljni rezultatima, 'rekao je Drake.

Unatoč svemu, obitelj je zadržala pozitivne misli. Otac je poručio kako je tijelo zamrnuto u Arizoni i čeka dolazak tehnologije.

Što vi mislite o ovome?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene