Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalni park u problemu

Zamislite da na izletu doživite OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Burmanski su pitoni postali veliki problem za ekološki sustav Floride.

Čini se da izletnicima u južnoj Floridi mravi ili muhe više nisu glavni problemi prilikom piknika. Naime, tijekom posjeta nacionalnom parku Everglades, do jedne je obitelji dogmizao više od pet metara dug piton. Komunalni su redari došli odmah po pozivu i usmrtili zmiju.

Pročitajte i ovo Piton Nevjerojatno što je učinio Stravična borba za život motociklista s ogromnom zmijom: "Ugrizla me za ruku pa počela gnječiti..." Slika nije dostupna Vidio ga pored ceste VIDEO i FOTO Ulovio i ubio rekordno velikog pitona

Na Floridi, poglavito u parku Everglades, burmanski pitoni predstavljaju pravi problem. Park nije njihovo prirodno stanište, već su tamo dospjeli najčešće kao napušteni kućni ljubimci, piše grindtv.com. Njihovi su ih se vlasnici rješavali čim bi prerasli terarij u kojemu su obitavali.

>> Ogromna ženka pitona uhvaćena na Floridi, nosila je čak 87 jaja!

Postali su velika prijetnja za ekosustav i vlasti se bore protiv golemih gmazova na sve moguće načine. Jedan od njih je i '2013 Python Challenge', mjesec dana dug lov na pitone, koji započinje 12. siječnja. Lovci su naoružani mačetama i pištoljima, a onaj koji ubije najviše pitona dobit će nagradu od 15 tisuća dolara.

Burmanski su pitoni upravo zbog nemara svojih vlasnika danas zabranjeni ljubimci na Floridi i na legalan ih se način ne može unijeti.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene