Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Snježna bitka'

Zaboravite paintball, novi hit je - Yukigassen!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste odrasli na mjestu gdje je tijekom zime bilo dosta snijega, onda je ovo prava stvar za vas. Pogledajte video.

Yukigassen, što u doslovnom prijevodu znači 'snježna bitka', je natjecanje u grudanju koje se već godinama održava u Japanu, a posljednjih su se godina za ovu vrstu razbibrige zainteresirali i Šveđani, Norvežani, Finci, Amerikanci, Kanađani, Rusi i drugi.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Yukigassen je osmišljen prije 20 godina u zimovalištu Showa-Shinzan. Cilj je bio privući što više turista u zimskim mjesecima. Igra je opisana kako kombinacija šaha, paintballa i 'dvorišne galame'.

Cilj je jednostavan - oboriti protivnika grudama. No, igra sama po sebi nije baš toliko jednostavna. Teren na kojem se igra mora biti dimenzija 40x11 metara i podijeljen je crvenim i plavim linijama. Igra je podijeljena tri trećine, a svaka traje po 3 minute. Tim koji pobijedi u najmanje dvije trećine je pobjednik. Za pobjedu u jednoj trećini na kraju perioda morate ili imati više igrača koji su ostali na nogama ili pak, osvojiti zastavu drugog tima a da vas nitko ne pogodi grudom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene