Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miješani brak

Ljubav Albanke i Srbina na Kosovu svladala prepreke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije godinu dana Albanka Fatjona Qeseri i Srbin Božidar Tomašević vjenčali su se na Kosovu.

Brakovi između Srba i Albanaca veoma su rijetki, naročito nakon bolnih godina rata tijekom kojih su ova dva etniciteta bila suprotstavljena, piše AP. Ratna zbivanja još su veoma prisutna u sjećanju građana Kosova. Ali Fatjona i Božidar kažu da rat uopće nije utjecao na njihovu vezu. U opuštajućem danu prije Valentinova, kojeg par provodi na ručku s obitelji, Fatjona objašnjava da nikada nisu naišli na prepreke u svojoj ljubavi.

Pročitajte i ovo Valentinovo - 3 U braku 70 godina Tajna dugovječne ljubavi: "Lijepa mi je. Moja prva ljubav. Slušamo jedno drugo što je najvažnije" Danas je Valentinovo Dan zaljubljenih Tko je Sveti Valentin? Zaštitnik zaljubljenih i romantični mučenik uz kojeg vežemo crvene ruže, srca i čestitke

‘Nismo imali nikakve probleme. Veoma sam zadovoljna. Znala sam da je Božidar Srbin. Moja obitelj nikada nije imala problema s tim, upravo suprotno, veoma su sretni’, rekla je 24-godišnja Fatjona, koja je zbog ljubavi promijenila ime u Tatjana. Fatjona i Božidar prava su suprotnost ratu na Kosovo. Njihova je veza skladna koegzistencija. 'To je znak ljubavi’, objašnjava Božidar sjedeći za stolom s roditeljima Srbima pokraj supruge Albanke.

‘Svima bih poručio da nema mržnje, volite se svi. Ako ima ljubavi nema mržnje, nema rata’, dodaje Božidar. Oboje objašnjavaju kako različiti jezici kojima govore nisu prepreka njihovom zajedničkom životu. 'Sve je moguće kad ste zaljubljeni’, zaključuje Božidar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene