Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlostavljanje ili ljubav?

VIDEO Tata ih trenira da budu najsnažniji na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječaci podižu utege od dojenačke dobi, svaki dan po dva sata. Žive od skupljanja metalnog otpada.

Giuliano i Claudio imaju samo 9 i 7 godina, no svakog dana po dva sata dižu utege. Životni je san rumunjske braće Stroe, koji su dobili nadimak Herkuli, da postanu bodybuilderi, piše Daily Mail

Pročitajte i ovo NATO Ciljevi su u Ukrajini NATO: "Pad ruskog drona u Rumunjskoj nije namjerni napad" Rumunjska policija, ilustracija POTRAGA ZA TIJELOM Strava u Rumunjskoj: Pronašli izgrizenu ruku kraj rijeke, doznali da je riječ o ubojici

Nije to samo njihov san već i cilj njihovog ambicioznog oca koji želi da Giuliano i Claudio postanu najsnažniji dječaci na svijetu.

Obitelj Stroe preselila se u Firencu jer u Rumunjskoj nisu imali zadovoljavajuće uvjete za treninge. Otac dječaka Iulian Stroe (35) odlučan je u namjeri da proslavi svoje sinove te ih svakoga dana izlaže treningu koji bi bio zahtjevan i za odrasle muškarce.

Podižu utege i izvode akrobatske vježbe još od dojenačke dobi. Giuliano je već srušio dva svjetska rekorda izvodeći sklekove i držeći se horizontalno za motku poput zastave.

 Obzirom da si nisu mogli priuštiti skupi život u Firenci vratili su se u Rumunjsku, gdje su živjeli od sakupljanja metalnog otpada.

VIDEO Pogledajte što sve može bodybuilderica bez ruku

Njihov otac sada planira preseljenje u Veliku Britaniju gdje želi pronaći posao. U najboljem slučaju nada se da će naći sponzore koji bi pomogli njegovim sinovima da nastave trenirati istim tempom u mnogo boljim uvjetima. Dječaci će ostati sami u Rumunjskoj dok im otac ne osigurava uvjete za dolazak.

'Tko će se brinuti za nas? Ovdje je tužno i opasno bez njega. Molimo vas pomozite mu da nađe posao negdje blizu nas', napisao je jedan od dječaka na njihov profil na Facebooku.

Mnogi u Rumunjskoj, ali i izvan nje ovaj slučaj smatraju klasičnim primjerom zlostavljanja djece. No, njihova majka tvrdi da oni sami imaju snažnu želju za treninzima. 'Oni u tome uživaju. Imaju puno energije i ništa im nije teško', kazala je gospođa Stroe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene