Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezovito ili zabavno?

Evo što se događa kad vrištite u Švedskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se nađete u Švedskoj oko 22 sata navečer vani u urbanoj sredini i odlučite pustiti povik, iznenadili biste se kakva bi bila reakcija. Recimo samo da bi vas drugdje izvrijeđali, a Americi bi možda i zapucali na vas.

Švedska je ipak posebna, a stanovnici kvarta Flogsta u Stockholmu pokrenuli su bizaran trend, koji datira još iz 70-ih godina 20. stoljeća. otad svake noći netko otvori prozor, zavrišti i tako krene masovno vištanje po čitavom kvartu. Bez teških riječi, bez policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj Ilustracija Čeka se ratifikacija Švedska korak bliže NATO-u: Poznato kada će ključna zemlja glasati o pristupanju

Trend se proširio ostatkom Švedske, a danas stanovnici drugih švedskih gradova znaju što trebaju napraviti kad čuju vrisak u 22 sata, prenosi news.com.au.

Taj neobičan običaj snimio je jedan mladić koji živi u Stockholmu, a snimka je postala viralna na Redditu, iako je snimljena još početkom 2013. godine.

Američki korisnici Reddita komentirali su snimku te ustanovili da se slično dogodi u njihovim gradovima, ljudi bi reagirali na posve drugačiji način te bi vrištali nazad u vašem smijeru na ne baš simpatičan način ili možda čak zapucali u vašem smijeru.

Postoje dvije teorije oko toga kako je počela ova neobična tradicija. Jedna kaže da je to bio način kako bi se studenti, koji većinom žive u kvartu Flogsta, riješili stresa prije ispita. Druga kaže da je to odavanje počasti studentu koji si je oduzeo život.

Svake večeri, na pet minuta, Flogsta zvuči sablasno, a sami žitelji tvrde da je najbolja atmosfera za vikend u isto vrijeme.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene