Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talentirana frizerka

VIDEO: Ošiša vas, pa vam od kose napravi cipele ili broš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Shiou-ying Tsai, 54-godišnja frizerka s Tajvana , od kose koje ošiša s mušterija izrađuje ukrase - od cipela do raznih modnih dodataka.

Shiou-ying Tsai frizerka je gotovo četiri desetljeća, no inspiraciju za ovaj hobi dobila je prije desetak godina na jednom natjecanju. Od kose mušterija izrađuje sve što joj padne na pamet - od ukosnica do broševa. Ipak, najviše je ponosna na cipele s visokim potpeticama u potpunosti izrađene od kose. Za njihovu izradu trebalo joj je mjesec dana.

Pročitajte i ovo Lai Ching-te Potencijalni sukob Rezultati povijesnih izbora novi su udarac za Kinu: Hoće li vojno intervenirati? Kina lansirala raketni nosač satelita Einstein Probe - 3 Napeta situacija Uzbuna zbog kineske rakete, građanima stigla poruka na mobitel: "Pripazite na svoju sigurnost!"

'Osobno jako volim visoke pete, no imam ravna stopala pa svaki put kad izađem sa zavišću promatram djevojke koje nose cipele s visokim potpeticama. Jaih mogu samo gledati i isprobati, a ako ih i kupim, samo će mi negdje stajeti beskorisne. Ove sam napravila baš zato. Ako ih već ne mogu nositi, onda sam barem napravila umjetničko djelo. Samo prava kosa može izdržati proces oblikovanja. Kad je kosa prava mogu je oblikovati ili obojati kako god želim. Ljepilo bi primjerice uništilo umjetnu kosu, no pravu ne može', kazala je frizerka. 

Tsai je počela raditi s kosom još prije nego je upisala srednju školu. Vještine je učila od majke, a od tada je prisustvovala na više od stotinu natjecanja i revija, i kao frizerka i kao sudac.

Samo za jednu potpeticu Tsai je upotrijebila kosu od troje ljudi, pa je zamolila i obitelj i prijetelje, pa čak i susjede da joj doniraju kosu kako bi dalje mogla izrađivati stvari. No, one kaže, nisu na prodaju. Uskoro planira proširiti 'proizvodnju' - od kose će izrađivati korzete i haljine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene