Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije vrijedno rizika

VIDEO Nakon ovoga su shvatili kako je dovoljna sekunda da izgube život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponekad, da bi osvijestili javnost o problemu, treba je suočiti sa istim. Upravo to su i napravili. Posjetitelje jednog kina u Hong Kongu na vrlo jednostavan su način suočili s istinom o velikom problemu današnjice.

Svakim danom sve je više prometnih nesreća čiji je uzrok upotreba telefona prilikom vožnje, točnije pisanje poruka. Sve je veći broj stradalih žrtava u prometu upravo zbog razloga što vozači nisu dovoljno jaki da ne odgovore na poruku koju su primili tijekom vožnje.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava Ilustracija Proglašen krivim Kaos na prometnoj cesti: Vozio u suprotnom smjeru pa skrivio nesreću s 2,42 promila u krvi

Nesreća u tunelu na riječkoj obilaznici, vozi se jednim trakom

Zbog ubrzanog načina života čini nam se kako ne stignemo pričekati koju minutu ili pak stati tijekom vožnje kako bi napisali ili odgovorili na poruku. Zbog toga se često uhvatimo kako pokušavamo odgovarati na poruke, dok se istovremeno trudimo držati volan ravno, tj. unutar bijelih crta.

No jesmo li svjesni kako nam upravo tih nekoliko sekundi na koje skinemo pogled sa ceste i usmjerimo ga na naš mobitel može promijeniti život, zauvijek? Nama ali i drugima oko nas. Znamo li koliko je malo potrebno da izgubimo svoj ili pak nekome drugome oduzmemo život?

Mnoge telekomunikacijske tvrtke pokušavaju na razne načine usmjeriti pažnju svojih korisnika na problem čije su posljedice iz dana u dan sve kobnije. Tako je jedna je automobilska kuća, svojom najnovijom kampanjom prevencije upravo ovog problema, šokirala cijeli svijet.

VIDEO Za dlaku izbjegli smrt - Kakvu su samo sreću imali!

Ponekad, da bi osvijestili javnost o problemu, treba je suočiti sa istim. Upravo to su i napravili. Posjetitelje jednog kina u Hong Kongu na vrlo jednostavan su način suočili s istinom o velikom problemu današnjice. Onako zavaljeni u fotelje u iščekivanju početka filma, nisu ni slutili što se događa kada se na ekranu pojavio prizor vožnje automobila iz prvog lica.

Najprije su u čudu gledali, pitajući se što je ovo te što će se dogoditi, a onda su svi u dvorani dobili SMS poruku.

Kako su reagirali i šte se dogodilo, pogledajte u VIDEU koji će vas možda natjerati da počnete voditi računa o tome kako je potreban samo jedan trenutak nemara i nepažnje da presudite sebi ili nekom drugom. Stoga kada se sljedeći put nađete u situaciji da se igrate sa sudbinom i životom nebi li pogledali ili odgovorili na poruku, sjetite se kakav završetak riskirate.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene