Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislili da je mrtvo

VIDEO: Einstein, najmanji konj na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni pastuh koji se oždrijebio u petak svojom je 'visinom' od 35,5 centimetara srušio rekord najmanjeg svjetskog ždrijebeta.

Konjić Einstein imao je manje od 3 kilograma kada je oždrijebljen, a visok je 35,5 centimetara. Judy Smith, uzgajivačica na farmi minijaturnih konja u Barnsteadu u New Hampshireu, mislila je da je ždrijebe mrtvo. 'Ovim se bavim više od 20 godina i nikad nisam vidjela ni približno malog konja kao što je ovaj. U početku se nije previše micao. Počeli smo ga trljati ručnikom i onda se počeo gibati. Bio je tako malen,' rekla je Judy, a prenosi Sky News.

Uzgajivači kažu da za razliku od dosadašnje rekorderke, Thumbeline (Palčice) koja je visoka 43 centimetara, Einstein nema patuljaste karakteristike. 'Od glave do nogu, dužina, visina i težina, sve je prekrasno na ovom malom konju,' rekao je njegov suvlasnik Charlie Cantrell. 'Većina ovako sićušnih konja zovemo patuljastim i oni imaju neku vrstu disformičkih karakteristika,' rekao je Vlasnikov kolega, dr. Rachel Wagner. 'No, ovaj malac je poput ostalih konja.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene