Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest metara pod vodom

VIDEO Istražite jednu od najljepših brodskih olupina na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriastalne vode jezera Ontario kriju jednu od najljepših olupina brodova na svijetu.

Prema podacima Ujedinjenih naroda svjetski oceani konačno su počivalište za oko 3 milijuna potonulih brodova, no jedna od najljepših se zapravo uopće ne nalazi u moru, već na 6 metara dubine u bistrim vodama jezera Ontario.

Pročitajte i ovo Pomorska policija, ilustracija Pružena liječnička pomoć Potonuo brod kod Trogira, policija po mraku spašavala posadu Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore

>> Gradonačelnik bijesan zbog kašnjenja u tegljenju Concordije

Sweepstakes je brod koji je potonuo još 1885. godine i radi se o plovilu koje je izgrađenu u Kanadi 1867. godine. Danas je velika turistička i ronilačka atrakcija u kanadskom nacionalnom parku Fathom Five, prenosi Daily Mail.

Prenosio ugljen

Sweepstakes je prenosio ugljen pored otoka Cove, kad mu je oplata oštećena. Brod je povučen drugim brodom prema luci, no šteta na njemu je bila toliko velika, da su tadašnje vlasti odlučile kako će ga potopiti u plićaku i s njega maknuti sve dijelove koji se daju opet iskoristiti.

Kanadske vlasti su u međuvremenu čeličnom konstrukcijom učvrstile strukturu tog broda iznutra te je on zadržao svoj izvorni oblik i smatra se jednom od najbolje očuvanih olupina na svijetu.

Kako ronioci ne bi narušili integritet broda uvlačenjem u unutrašnjost olupine, kanadske vlasti su sve otvore zatvorile rešetkama. U priloženom videu možete pogledati kako izgleda jedna od najljepših i najočuvanijih brodskih olupina pod vodom na svijetu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene