Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4D ultrazvuk

VIDEO Evo što se događa s nerođenom djecom majki pušačica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štetnost pušenja uvijek je aktualna tema, no ova studija pokazalo je nešto novo.

Kadrovi 4D ultrazvuka zorno prikazuju što se događa s nerođenom djecom u utrobi majki pušačica. Ti kadrovi nastali su u sklopu studije sveučilišta Durham koja je pratila 20 budućih majki od kojih su 4 pušile u prosjeku 14 cigareta u danu.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija Visoke kazne Talijanski grad uveo novo pravilo: Pušenje samo na udaljenosti od pet metara od drugih

Buduće majke podvrgnute su ultrazvuku u 24, 28, 32 i 36 tjednu trudnoće. Zapazili su kako fetusi majki pušačica puno češće dodiruju lice od fetusa majki koje ne puše, piše Daily Mail.

Nova studija potvrdila crne slutnje: Pušenje je još štetnije nego što smo mislili!

Dr. Nadja Reissland objašnjava kako fetusi manje miču ustima i dodiruju lice sve manje kako odmiču tjedni trudnoće. Ova studija ukazuje na to da fetusi majki pušačica imaju zakašnjeli razvoj središnjeg živčanog sustava.

Kako bi se to definitivno potvrdilo potrebna je opsežnija studija, ali kako bi već ovo moglo ponukati buduće majke da se ostave cigareta tijekom trudnoće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene