Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poludjeli zbog hrane

VIDEO Djevojku 'pregazio' stampedo zečeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski otok Okunoshima poznat je i kao otok zečeva, a u to se uvjerila i jedna domaća turistkinja, koja je poželjela nahraniti nekoliko zečeva.

Stara poslovica kaže, daš prst - ode ruka. Nešto slično, naravno u prenesenom značenju, jer je ipak riječ o zečevima, dogodilo se Japanki koja je posjetila otok Okunoshima i koja je htjela nahraniti nekoliko divljih zečeva.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

No, otok Okunoshima ima i tamnu povijest, jer na njemu se između 1929. i 1945. godine proizvelo preko 6.000 otrovnog plina, što se dugo vremena držalo u tajnosti. Taj se otrov koristio u ratu s Kinezima, a radnicima je rečeno da o svemu moraju šutjeti, prenosi Daily Mail.

'Terminator' leće već nose zečevi, ljudi su idući!

Otok je dugo vremena izostajao s bilo kakve mape svijeta, a priča sa zečevima ide u dva smjera - jedan da su tamo doneseni kako bi se testirali efekti otrova, a druga da su ih sa sobom donijeli školarci tijekom jednog izleta 1971. godine.

Bilo kako bilo, otok je danas prepun divljih zečeva, koji se nimalo ne boje čovjeka, što je otkrila i mlada Japanka za kojom je stotinjak zečeva u stampedu potrčalo, nanjušivši hranu koju drži u rukama. Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene