Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U duhu Olimpijade

VIDEO Autobus koji radi SKLEKOVE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od simbola Londona dobio je svoje olimpijsko ruho. Autobus na kat crvene boje, poznatiji kao double-decker, prerušen je u sportaša koji radi sklekove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon Moskve Francuska podigla upozorenje na terorizam na najvišu razinu Mladić koji je ukrao sigurnosne planove za Olimpijske igre osuđen na sedam mjeseci zatvora Ide u zatvor Uhićen kradljivac sigurnosnih planova za jedno od najvećih sportskih događanja

 

Ova zanimljiva umjetnička instalacija Čeha, Davida Cernyja, poklon je Londonu u kojem uskoro počinje održavanje Olimpijskih igara.

Cerny je otkupio stari duble-decker iz 1957. godine od jednog nizozemskog kolekcionara te ga prenamjenio u umjetničku instalaciju, London Booster.

>> Faithless bus ovaj vikend plijenio pažnju Zagrepčana

Cerny je double-deckeru dao ruke koje pokreće poseban mehanizam, skriven u unutrašnjosti samog busa, koji inace teži šest tona. Tako bus radi sklekove kao od šale. Cerny se odlučio za bus koji radi sklekove jer smatra da su upravo sklekovi univerzalna vježba svih sportaša i vrsta pokreta koja dokazuje fizičku spremnost.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene