Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'One su potpuno lude'

VIDEO: Bolest ne mora biti prepreka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da teška bolest ne mora nužno biti i prepreka, dokazuje osam Engleskinja. Iako u prosjeku imaju 60 godina, boluju od multiple skleroze i kreću se pomoću skutera za invalide, vesele žene to nije spriječilo da osnuju svoj klub te na kreativan i zabavan način dođu do prijeko potrebnog novca za liječenje.

Logo, rukavice, kapa i ove dame spremne su za pokret. Osam žena koje boluju od multiple skleroze udružile su se i kreativnošću, voljom, te nastupima na skuterima za invalide prikupile 15 tisuća funti za svoj fond. 'Radimo to zato što želimo osvijestiti ljude o ovoj bolesti, pokazati pozitivnu stranu i da ima života s tom bolesti. Sve se može napraviti ako pokušate,' rekla je organizatorica Jackie Weeden.

Sastaju se dva puta na tjedan na parkiralištu ragbi kluba. Tu dogovaraju svoje nastupe te vježbaju nove pokrete. Koreografija se pomno planira i vježba do savršenstva. 'Ne možemo dobro hodati niti išta normalno raditi, ali skuteri nam daju slobodu, neovisnost i priliku da radimo luckaste stvari poput ove,' dodala je Weeden.

Gdje god se pojave ove žene oduševljavaju prisutne. Njihovi partneri ih prate u stopu. 'One su lude, potpuno lude. Ali su i brilijantne, odlučne, ne možete ih spriječiti. Ma super su,' rekao je suprug David Weeden. 'Bez njegove potpore ne bih ovo mogla raditi,' uzvratila je Jackie. Sljedeći tjedan planiraju ispuniti novi izazov i na skuterima prijeći put od 150 kilometara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene