Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član obitelji

Upoznajte ljubimicu Mandićevih: Divlja svinja koja se ponaša poput psa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Divlja svinja Mića, koja sada ima gotovo 8 mjeseci, ljubimica je obitelji Mandić otkako je imala samo 15-ak dana.

Ribar Andrej Mandić i njegova djeca žive na planini Učka. Imaju dva psa i - Miću!

Pročitajte i ovo Proboj druge cijevi tunela Učka - 13 SVEČANO OBILJEŽAVANJE Probijena druga cijev tunela Učka, no na prolazak će se još morati pričekati Probijanje tunela Učka - 1 Nakon gotovo 1000 dana radova Nije znanstvena fantastika, odbrojavaju se sati do spajanja hrvatskog teritorija: ''Putovat će se puno kraće i sigurnije''

Na imanju Mandićevih, žive Kiko i Kika, par divljih svinja. Kika je na svijet donijela četvero malih, no troje je ubila. Andrej je uspio spasiti jedno mlado - Miću.

'Imala je 15 dana kad sam je uzeo od mame i tate. Udavila je troje, a nju sam stigao spasiti. Dva mjeseca je živjela u mom dnevnom boravku, spavala je samnom i s mojom djecom', ispričao je Mandić.

Mića se brzo priviknula na život na imanju i postala član obitelji. Igra se s djecom i obiteljskim psima, no posebno je privržena Andreju. 'Ona mene posvuda prati kao kućni ljubimac, kao pas'.

Mića voli voće, a omiljeno jelo su joj sirove srdele, svježe ulovljene. Kad odraste imat će oko 200 kilograma.

Iako je pripitomljena i u dvorištu spava baš poput pasa i dalje je u srcu divlja svinja i voli se uvaljati u blatu kad su velike vrućine.

'Da je muško, vjerojatno bi otišla, no ženka će vjerojatno ostati. Ima tu još jedan iz Medveje ženku i njemu je ostala isto'.

Mića je u regiji sve popularnija i Mandići su za nju dobili već nekoliko ponuda. Najviša je bila 1.500 eura, neki ljudi su je željeli trenirati za pronalaženje tartufa. No, kako se ljubav ne može kupiti ni platiti, tako ni Mandići svoju Miću ne daju za nikakve novce...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene