Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarni projekt

Uklesao si ime u otok da se vidi iz svemira, ali gdje su nestala slova?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bogati arapski šeik upustio se u bizarni projekt 2011. godine, no slova njegova imena počela su blijedjeti.

Ime bogatog šeika Hamada bin Hamdana al Nahyana, člana vladajuće obitelji u Abu Dhabiju, prije nekoliko je godina obišlo svijet zbog bizarnog projekta na koji je ulupao djelić svog bogatstva. Na otočić Al Futaisi dao je uklesati vlastito ime (ne cijelo, samo 'Hamad'), a slova su bila toliko velika da su snimljena iz svemira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna većinski dioničar pod sankcijama Pokušaj zaustavljanja prodaje Fortenove: Sud u Amsterdamu i treći put odbio sve zahtjeve šeika Aleksandar Vučić na sajmu naoružanja Vučić objavio da Srbija kupuje dronove samoubojice pa zavapio: ''Ja ću opet kukati, biti drama queen, debil, moron i budala''

>> Uklesao svoje ime toliko veliko da se vidi iz svemira

Ovih je dana šeik opet vijest, s obzirom da mu je uklesano ime počelo blijedjeti. Prvotni je plan bio da svako slovo - a od 'H' do 'D' je trebalo prijeći više od tri kilometra - bude ispunjeno morskom vodom. No, nakon što je plan ostvaren s prva dva slova, Hamad je, kako javlja MSN, iz nepoznatog razloga odustao od cijelog projekta i ime mu više nije vidljivo iz svemira.

Inače, Hamada u Abu Dhabiju zovu šeikom duginih boja, s obzirom da je svojedobno svojoj supruzi kao vjenčani dar dao sedam raznobojnih Mercedesa - svaki za jedan dan u tjednu. On u svojoj kolekciji od oko 200 vozila ima i najveći vojni Jeep na planetu, visok oko šest i pol metara, a mase od gotovo četiri i pol tone.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene