Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neka imaju svi

Tako se voli zaposlenik: Bogataš svim djelatnicima dao skupocjene dionice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Novac nam puno znači, ali spoznaja da smo cijenjeni još i više', poručili su radnici.

Hamdi Ulukaya, Kurd koji je iz jednog turskoga sela 1994. godine odselio u Sjedinjene Američke Države pa tamo 2002. godine pokrenuo vrlo uspješan biznis, tvrtku Chobani koja proizvodi jogurt, iznenadio je prije tjedan dana više od dvije tisuće zaposlenika svoje kompanije.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni"

Ulukaya je svakom od njih poklonio dionice, što će pojedine doslovno preko noći učiniti milijunašima. Naime, vrijednost tvrtke Chobani u ovom trenutku se procjenjuje na 3 do 5 milijardi dolara, pa budući da se Ulukaya u korist zaposlenika odrekao 10% tvrtke, pojedinima je nedvojbeno svanulo.

Stipe Petrina: 'Danas radnik radi dok vlasnik ne 'izgradi dvorac'

Dodajmo, djelatnici nisu našli u kovertama identičan broj dionica, bolje su prošli oni koji su duže u firmi, ali baš nitko se nije bunio i dovodio u pitanje je ll to bilo pravedno.

"Htio sam bogatstvo podijeliti s onima koji su desetljeće sve davali od sebe da podignemo ovu tvrtku. Nisam ni sanjao da ćemo ovako daleko dogurati, a moji će zaposlenici odsad još više željeti graditi i rasti", pojasnio je Ulukaya, koji je u posao doslovno krenuo s minimalnim ulaganjima, gotovo od nule.

Pogledajte lice zaposlenika kada su čuli vijesti, poslušajte njihovu poruku: Istina, novac nam puno znači, ali spoznaja da smo cijenjeni još i više!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene