Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doživjela 117 godina

Za dug život zaslužna je rakija, kaže najstarija žena na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstarija žena na svijetu, 117-godišnja Slava Ivančević živi u Srbiji, na beogradskoj Karaburmi.

Slava je dvije godine starija od dvije Amerikanke koje se u svojoj 115. godini nalaze u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najstarije na svijetu. Baka Ivančević rođena je 10. srpnja 1894. godine u Bihaću, u BiH, a trenutačno živi sa svojom 83-godišnjom kćerkom.

Pročitajte i ovo Škola Godine su samo broj VIDEO Nikada nije kasno! Baka prvi put sjela u školske klupe s 92 godine Baka preminule djevojčice Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Baka preminule djevojčice optužila majku da je pokrivala ozljede djetetu: "Šminkom, sjenilom... Maloj je otpadala kosa, po vratu je bila izgrebana"

'Teško mi je da pričam zbog gubitka sina', rekla je Slava kroz suze i dodala kako joj je sin preminuo u devedesetoj godini, piše Kurir.

'Svi me pitaju kako sam doživjela ovoliku starost. Recept je jednostavan, čašica rakije i mentol bombon', kaže baka.

'Nakon popisa stanovništva odmah ju je posjetila općinska delegacija i svi su se htjeli slikati s njom, pomoći joj ispuniti joj želje. No, nije ih htjela primiti', kaže njezina unuka Mira.

Novu svjetsku rekorderku prva je otkrila popisivačica. 'Baka je izuzetno komunikativna, elokventna, vrlo otresita, inteligentna', kaže popisivačica koja je u ime općine Palilula nedavno posjetila baku.

Ona navodi da je Slava bila prava atrakcija za popisivače, pa su je posjećivali grupno, u nekoliko navrata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene