Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasna poruka

VIDEO 'Ako ne cijepite svoje dijete, nemojte me moliti da vas ne osuđujem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više slučajeva ove zarazne bolesti, i to zbog roditelja koji odbijaju cijepiti svoju djecu.

U 2014. u Sjedinjenim Američkim Državama zabilježeno je 600 slučajeva ospica, što je najveći broj od 1994. godine. Prema podacima Nacionalnog centra za imunizaciju, većina oboljelih dobila je ospice jer nisu bili cijepljeni, piše Business Insider.

Zašto roditelji ne cijepe djecu? Tema je to koja se periodički pojavljuje i u Hrvatskoj. Nedavno je nekoliko slučajeva ospica zabilježeno i kod nas.

Pročitajte i ovo Ilustracija slabi procijepljenost Raste broj oboljelih od zarazne bolesti u europskoj zemlji: "Ljudi možda ne shvaćaju koliko to može biti ozbiljno" Pedijatar - 2 Slično kao ospice Hoće li roditelji plaćati kaznu ako odluče da neće cijepiti djecu protiv ove opasne bolesti? "Apsolutno alarmantna brojka"

Pojavile se u Zagrebu: Većina liječnika već godinama nije vidjela bolesnika s tom bolešću

Amerikanci su napravili zanimljiv video 'Ako ne cijepite svoje dijete, molim vas nemojte me moliti da vas ne osuđujem'. U njemu se 'na vagi' razmatraju argumenti roditelja koji ne odlučuju ne cijepiti svoju djecu i posljedice koje njihovi postupci i vrlo opasna zarazna bolest imaju po okolinu, odnosno društvo.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene