447040
447040
447040
447040
447040

U kampanji "Orbit daruje osmijeh" prikupljeno 500 000 kuna

  • , 18.08.2016., 12:53
  • Autor:
  • komentara

Orbit i Hrvatska komora dentalne medicine u rujnu kreću na turneju po osnovnim školama diljem Hrvatske u mobilnoj dentalnoj ambulanti - Zubomobilu.

 
 
 
 
Foto: Orbit
Foto: Orbit

Wrigleyeva robna marka Orbit u uspješno je prikupila 500 000 kuna s ciljem educiranja djece diljem Hrvatske o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine. Orbit je kroz svibanj i lipanj 2016. godine odvajao po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje za projekt "Orbit daruje osmijeh" koji provodi suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine. Od prodanih paketića Orbit guma za žvakanje ukupno je prikupljeno 447,801.00 kuna. Ostatak iznosa donirao je Orbit kako bi ukupan prikupljeni iznos dosegao pola milijuna kuna. Cjelokupni iznos bit će utrošen na zdravstveno-edukativne aktivnosti koje će stručni tim okupljen u mobilnoj dentalnoj ambulanti, tzv. Zubomobilu, provoditi od rujna do prosinca 2016. godine u osnovnim školama diljem Hrvatske. Poseban naglasak na turneji stavljen je na ruralna područja u kojima je, prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj, utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima.

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila. Djeca će također proći kratku edukaciju o važnosti pravilne dentalne higijene, ali i redovnog posjećivanja doktora dentalne medicine.

"Želimo uputiti jedno veliko hvala našim vjernim potrošačima koji su sudjelovali u projektu "Orbit daruje osmijeh" kroz kupovinu Orbit guma za žvakanje! Za vrijeme trajanja promocije prikupljanja sredstava naši su građani kupili ukupno 4 478 009 Orbit paketića. Upravo su oni ti koji su doprinijeli unaprjeđenju oralnog zdravlja naših najmlađih i na tome im od srca zahvaljujemo. Ove godine još intenzivnije radimo na dosezanju krajnjeg cilja - poboljšanja opće slike dentalnog zdravlja djece i jedva čekamo rujan i početak turneje u Zubomobilu." - naglasila je Darja Šušteršič, direktorica tržišta kompanije Wrigley.

O projektu "Orbit daruje osmijeh"

Projekt "Orbit daruje osmijeh" dio je globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Pomoć u zaštiti zdravlja zubi naših najmlađih osigurava im potrebno samopouzdanje za iskren i zarazan osmijeh. U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.

Tijek aktivnosti kampanje pratite na http://orbit.com.hr/ .

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se